Valitse sivu

Odotettavissa on talviset, ellei jopa arktiset kelit. Pilvistä, lumisadetta ja pakkanen pitää meitä tiukasti otteessaan. Lumisateet, pöllyävä lumi ja kuuraiset tiet pitävät ajokelin huonona. Talvitöitä tehdään kunnossapitoluokkien mukaisessa järjestyksessä. Yllättävät sääolosuhteet ja -muutokset voivat kuitenkin viivästyttää kunnossapitoa.

 Lunta on paljon, sitä pyritään lähisiirtämään kunnan omistamille parkkipaikoille ja muille yleisille alueille. Lähiläjityspaikkojen löytäminen on haastavaa ja nekin täyttyvät pian runsaan lumen tulon takia.

Talvikunnossapito kuuluu osittain kunnalle ja osittain kadun kiinteistöjen omistajille

Tontin omistajan tai haltijan velvollisuuksiin kuuluu

 -huolehtia tonttiliittymään kertyneen aurausvallin poistosta    

-huolehtia tontille johtavan kulkutien hoidosta            

 -poistaa vaarantava lumi kiinteistön rakennelmista, kuten aitojen ja postilaatikoiden päältä

Lumi on kiinteistön omistajan vastuulla. Lumelle tulee varata paikka omalta tontilta.
Tarvittaessa lumi on kuljetettava lumenvastaanottopaikoille. Velvollisuudet koskevat myös tontin vuokraajaa.  

Jalkakäytäville ja pysäköintikieltoalueille virheellisesti pysäköidyt ajoneuvot haittaavat ja hidastavat katujen kunnossapitoa. Kunnossapitoyksikkö pyytää kunnan autoilevia asukkaita pysäköimään autonsa niin, ettei niistä aiheudu haittaa, viivästystä tai vaaraa katujen ja yleisten alueiden talvikunnossapidolle. Ajoneuvojen lähisiirtoja on tehty ja tullaan tekemään tarvittaessa, että talvikunnossapidon kalusto pääsee katuja hoitamaan.       

OTA YHTEYTTÄ

Talvikunnossapidosta voi laittaa palautetta ja kysymyksiä  sähköisen palautejärjestelmän  kautta. Kaikki palautejärjestelmään tulleet viestit luetaan ja ohjataan asiantuntijoille toimenpiteitä varten.

Kunnossapidon asiakaspalvelu arkisin klo 8-16 välillä numerosta 040 8649 084