Valitse sivu
kirkkonummi

Rakennuslupien tietopyynnöt

Keskusarkistossa säilytetään ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakennuslupia. Kunnan rakennusvalvonta säilyttää rakennusluvat vuodesta 2005 eteenpäin. Keskusarkistossa säilytetään myös ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakenne- ja ilmastointipiirustuksia. Keskusarkistossa säilytettävät vanhimmat rakennusluvat ovat vuodelta 1949. 1960-luvulta lähtien rakennuslupia on arkistoitu systemaattisesti.  1940- sekä 1950-luvulla myönnettyjen rakennuslupien löytyminen arkistostamme on epävarmempaa.  

Rakennuslupien aineistopyynnöt tehdään kaikissa tapauksissa Lupapiste Kauppa-palvelusta.

Lupapiste Kauppa on asiointipalvelu, josta voi ostaa rakennusvalvonnan sähköiseen arkistoon tallennettuja rakennuslupien piirustuksia sekä rakenne-, LVI- ja ilmastointipiirustuksia. Kauppaan digitoidaan jatkuvasti kunnan rakennuslupia. Mikäli aineistoa ei ole digitoitu, tulee asiakirjat kuitenkin tilata Lupapiste Kaupan kautta valitsemalla ensin kartalta kiinteistö ja sen jälkeen ”Tee aineistopyyntö”.

Lisätietoja rakennuslupien aineistopyynnöistä numerosta: 040 126 9259.

Tietopyyntöjen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa, suurten tilausmäärien vuoksi tilausten käsittelyssä voi esiintyä ajoittaista viivettä.