Valitse sivu
kirkkonummi

För självständiga aktiviteter

Sidan uppdaterad 26.1.

Masaby bibliotek

Lingonbacken 7
02430 Masaby

Masaby biblioteks öppettider under sportlovsveckan:
må kl. 13–20,
ti och to kl. 15–20
on och fr kl. 10–15

Det meröppna biblioteket är öppet:
sö–to kl. 7–21
fr–lö kl. 7–18

Sportlovsprogram i Masaby bibliotek

Kom och testa dina detektivtalanger i biblioteket. Hittar du de försvunna bokstäverna? Känner du igen förfalskningarna? Kan du lösa den hemliga koden? I biblioteket finns också andra detektivuppgifter sportlovsveckan.

Måndag 19.2 kl. 13.30-15 ordnas i Masaby bibliotek ett escape-spel för skolelever. Vi öppnar biblioteket den dagen undantagsvis redan kl. 13. Ett spel tar ca 10 minuter. Escape-spelet ordnas av Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster. 

Veikkola bibliotek

Dammvägen 6
02880 Veikkola

Veikkola biblioteks öppettider:
Må, ti och to kl. 14–19
on, fr och lö kl. 10–15

Sportlovsprogram i Veikkola bibliotek

Kom och testa dina detektivtalanger i biblioteket. Hittar du de försvunna bokstäverna? Känner du igen förfalskningarna? Kan du lösa den hemliga koden? I biblioteket finns också andra detektivuppgifter under sportlovsveckan.

Onsdag 21.1 kl. 13.30-15 har du möjlighet att prova på ett escape-spel i Veikkola bibliotek. Escape-spelet ordnas av Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster och ett spel tar ca 10 minuter.

Huvudbiblioteket Fyyri

Kyrktorget 1, 02400 Kyrkslätt

Öppettider:
mån-fre kl. 9–20
lör kl. 9–15

Sportlovsprogram i Fyyri

Kom och testa dina detektivtalanger i biblioteket. Hittar du de försvunna bokstäverna? Känner du igen förfalskningarna? Kan du lösa den hemliga koden? I biblioteket finns också andra detektivuppgifter under sportlovsveckan.

Tisdag 20.2 kl. 13.30–15 blir det rymningsspel för barn i skolåldern i Fyyri. Ett spel tar cirka 10 minuter. Rymningsspelet ordnas av Kyrkslätts ungdoms- och idrottstjänster. 

Tisdag 20.2 blir det också Kino Fyyri-filmvisning för barn kl. 14.30—16. Filmen är Detektivbyrån Henkka & Kivimutka (K7). Filmen har finskt tal och svensk text. 

Onsdag 21.2 kl. 13.30—15.30 spelas Xbox 360 Kinect-konsolspel i de ungas spelrum. Speleftermiddagen riktar sig till lågstadieelever i åldern 7—12-år. 

LÅNA REDSKAP PÅ MASABY BIBLIOTEK

Visste du, att man kan låna multigolfredskap på Masaby bibliotek? På Frami bredvid biblioteket i Masaby finns en multigolfbana där man fritt får spela frisbeegolf, parkgolf och fotbollsgolf.

Det finns två frisbeegolfset att låna. I vardera finns sex skivor, dvs. för två spelare. Till utlåning finns också två klubbväskor som innehåller två golfklubbor och putters av olika längd, bollar och annat som behövs för spelet. Det finns också instruktioner till spelet och en karta över banan i alla set. Golfutrustningens lånetid är ett dygn. Redskapen kan inte förnyas eller reserveras.

Klubborna och skivorna erbjuds bibliotekets kunder av ungdoms- och idrottstjänsterna och biblioteket i samarbete.

KYRKSLÄTTS SIMHALL

Ytterligare information: www.kyrkslatt.fi/simhall

RAGVALDS NATURSTIG

På Ragvalds naturstig kan du bekanta dig med det traditionella agrikulturella landskapet där människans naturens samverkan genom århundraden är väl synlig www.kyrkslatt.fi/ragvalds-naturstig.

 
UNDERVISNINGSTRÄDGÅRD

I trädgården söder om huvudbyggnaden presenteras gamla odlingsväxter och nyttoväxter. Växtarterna varierar årligen. I trädgården finns olika näringsväxter samt och läkeörter och fiber- och färgningsväxter.

 
KULTTURSTIGAR I KYRKSLÄTT

Välkommen till Kyrkslätts stigar, ställen och lokala berättelser. Välj språket med flaggan emuseo.fi/kirkkonummitarinat.

KYRKSLÄTTSÄVENTYR

Kyrkslättsäventyret är ett avgiftsfritt familjeinriktat äventyr som sammanställer information om utfärdsmål runt om i Kyrkslätt. Man har valt ut 19 objekt till kartan. Äventyrets inspirerande illustrering får ögonen att undersöka detaljerna, resmålsbeskrivningarna leker med ord som beskriver objekten och basuppgifterna berättar allt väsentligt om dem, www.kyrkslatt.fi/kyrkslattsaventyr.

Ytterligare information

Hobbykoordinator
harrastustoiminta@kirkkonummi.fi