Valitse sivu
kirkkonummi

Asuminen

Masala

Masala on viihtyisä lapsiperheiden suosima asuinalue, jossa koulut ja päiväkodit sekä monipuoliset palvelut ovat helposti saatavilla. 

Masala sijaitsee noin seitsemän kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta ja noin 25 kilometrin päässä Helsingistä. 

Masalan liikekeskustaa kehitetään omalaisena pikkukaupunkina niin, että sen asukasmäärä kasvaa tuntuvasti, jolloin luodaan edellytykset elinkeinoelämän monipuolistumiselle. Myös asukkaiden virkistysmahdollisuudet paranevat, kun virkistysreitit Espoonlahden rantavyöhykkeelle, Keskusmetsään ja Vitträsk-järvelle toteutetaan. 

Espoonlahdelle ja aseman tuntumaan kaavoitetaan asukasmäärältään merkittävä uusi asuntoalue ja taajaman länsiosaan kaavoitetaan niin ikään uusi asuntoalue.

Sundsberg – Sarvvik

”Onnellisten kylä”:ksikin kutsuttu Sundsberg on sijainniltaan ihanteellinen – Kirkkonummen kuntakeskukseen on seitsemän kilometriä, ja Helsingin ydinkeskustaan 25 km päässä. Tämän viereen rakentuu Sarvvikin alue, johon kasvaa merellistä pienkerrostaloaluetta. Läheisen, tosin pienehkön pienvenesataman toiminnot palvelevat myös alueelle muuttavia uusia asukkaita. 

Osayleiskaavoitettava alue on yksi pääkaupunkiseudun lähialueen merkittävimmistä kehittämisalueista ja osoitettu Helsingin seudun MAL 2019 -suunnitelmassa asumisen tärkeänä kasvukohteena.

Tavoitteena on rakentaa Länsiväylän varrelle ja Espoonlahdelle rannalle moderni pikkukaupunki, joka erottautuu Helsingin seudulla omanlaisenaan. Toteuttamisessa hyödynnetään  viimeisimmät kaupunkisuunnittelun innovaatiot ja ideat.