Valitse sivu
kirkkonummi

Liikenne

Masala 

Masala sijaitsee noin seitsemän kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta ja noin 25 kilometrin päässä Helsingistä. Rantaradan ja Kehä III:n ansiosta suunnittelualue on hyvin saavutettavissa. Masalan etelä- ja keskiosissa joukkoliikenteen palvelutarjonta on hyvä lähijunien ja runkobussilinjan takia. Sen sijaan pohjoisosa nojaa pitkälti yksityisautoiluun. 

Osayleiskaavan tavoitteena on eheyttää Masalan yhdyskuntarakenne niin, että asuminen ja liikennejärjestelmä palvelevat asukkaiden ja elinkeinoelämän arjen sujuvuutta. Niin ikään edistetään joukkoliikenteen käyttöä mm. toteuttamalla rakentaminen riittävän tehokkaana vuorobussien toimintavyöhykkeellä mm. niin, että pitkällä aikavälillä on mahdollista käynnistää syöttöliikenne Masalan juna-asemalle, josta tällöin muodostuu joukkoliikenteen vaihtopaikka ja pienimuotoinen matkakeskus.

Sundsberg – Sarvvik

Kuntakeskus on noin seitsemän kilometrin päässä suunnittelualueesta ja Helsingin ydinkeskustaan on noin 25 kilometriä. Masalan juna-asemalle ja Kivenlahden tulevalle metroasemalle on lyhyimmillään matkaa pari kilometriä. Jo tällä hetkellä bussiliikenteen palvelutaso alueella on hyvä. Seudullisten pääväylien, Länsiväylän ja Kehä III:n sekä hyvän joukkoliikenteen palvelutason ansiosta alueen saavutettavuus on erinomainen.