Valitse sivu
kirkkonummi

Kunnan tilojen sisäilma-asiat

Sisäilma vaikuttaa tilojen käyttäjien ja niissä työskentelevien hyvinvointiin sekä työn sujumiseen ‒ hyvässä sisäilmassa on helppo olla. Sisäilmaongelmat voivat tulla esiin viihtyvyyshaittoina, mutta ne voivat aiheuttaa myös sairauksia tai oireilua. Sisäilman laatu on kaikkien tilankäyttäjien yhteinen asia, johon jokainen voi vaikuttaa.

Hyvän sisäilman mahdollistavat:

oikea lämpötila
riittävä ilmanvaihto
vedottomuus
hyvä akustiikka
vähäpäästöiset oikein valitut materiaalit
siisteys ja helppo siivottavuus
kunnossa olevat rakenteet
Myös ulkoilman laatu, siivousaineet, käyttäjien hajusteet, eläinpöly ja tupakansavu vaikuttavat sisäilmaan.

 

Hyvään sisäilmaan vaikuttavat toimintatavat rakennuksen ylläpidossa ja huollossa sekä tavat mahdollisten ongelmien selvittämisessä. Sisäilmaongelmat voidaan ratkaista nopeasti, jos niiden aiheuttaja löydetään helposti ja korjaukset voidaan toteuttaa kaupungin talousarvion puitteissa. Ongelman ratkaiseminen voi kestää kauan, jos sen aiheuttajan löytäminen on hankalaa, löytäminen vaatii useita tutkimuksia tai korjaaminen uusia investointimäärärahoja.

 

Ilmoita sisäilmaongelmasta
Sisäilmaongelman epäily voi tulla kaupungin tietoon kaupungin työntekijöiltä tai rakennuksen muilta käyttäjiltä. Jos epäilet sisäilmaongelmaa, ilmoita havainnostasi täyttämällä sisäilmailmoituslomake. Sisäilmailmoitukset käsitellään sisäilmatyöryhmän kokouksessa.