Valitse sivu
kirkkonummi

Muutto Kirkkonummelle

Rekisteröityminen asukkaaksi

Kun muutat vakinaisesti asumaan Suomeen, sinun täytyy rekisteröityä jonkun kunnan asukkaaksi. Voit rekisteröityä Kirkkonummen asukkaaksi Digi- ja väestötietovirastossa Helsingissä.

Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 Helsinki
Sähköposti: international@dvv.fi
Ulkomaalaisten rekisteröinnit, puhelin 029 55 36 320

Kun menet Digi- ja väestötietovirastoon, ota mukaasi

  • henkilöllisyystodistus (esimerkiksi passi)
  • oleskelulupa ja oleskelukortti, jos tarvitset oleskeluluvan Suomessa
  • oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus, jos olet EU-maan kansalainen
  • avioliittotodistus
  • lastesi syntymätodistukset

Muista, että asiakirjojen täytyy olla viranomaisten hyväksymiä ja käännettyjä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Muuttoilmoitus

Aina, kun muutat pysyvästi Suomessa uuteen asuntoon tai kun tilapäinen oleskelusi asunnossa kestää yli kolme kuukautta, sinun tulee tehdä muuttoilmoitus. Jos olet jo asunut Suomessa, voit tehdä muuttoilmoituksen postista haettavalla lomakkeella tai internetissä.

Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisessä asiointipalvelussa netissä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi verkkopankkitunnusten, henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla. Voit tehdä muuttoilmoituksen myös täyttämällä postista saatavan muuttoilmoituslomakkeen.

Samalla ilmoituksella voit ilmoittaa myös mukana muuttavat perheenjäsenet.

Oleskelulupa-asiat

Oleskelulupaa ja EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintiä voi hakea Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä Helsingissä.

Kaupparaitti 10

00770 Helsinki

avoinna ma-pe 8.00–16.15

Palvelupisteeseen kannattaa varata aika etukäteen Maahanmuuttoviraston ajanvarauspalvelussa https://migri.fi/ajanvaraus. Palvelupisteessä ei voida antaa lupa-asioihin liittyvää neuvontaa. Voit kuitenkin soittaa neuvontapalveluiden puhelinnumeroihin, jotka löytyvät täältä: https://migri.fi/neuvontapalvelu#palvelunumerot

Oleskelulupaa ja EU-rekisteröintiä voi hakea myös sähköisesti Maahanmuuttovirasto Enter Finland -palvelusta. https://enterfinland.fi/eServices

EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnin ja rekisteröitymisen digi- ja väestötietojärjestelmään voi hoitaa myös International House Helsingissä osoitteessa Lintulahdenkuja 2 D, 00530 Helsinki. https://ihhelsinki.fi/services/

Jos sinulla on ongelmia oleskeluluvan kanssa, voit kysyä neuvoa Kirkkonummen kotoutumisen palveluista https://kirkkonummi.e-lomake.fi/lomakkeet/64/lomake.html?rinnakkaislomake=integrationform tai Pakolaisneuvonnasta (https://www.pakolaisneuvonta.fi/).