Valitse sivu
kirkkonummi

Työ ja yrittäjyys Kirkkonummella

Mistä työtä?

Voit etsiä työpaikkoja Internetistä hakusanalla ”avoimet työpaikat”. Voit myös oma-aloitteisesti lähettää kiinnostavalle työnantajalle avoimen hakemuksen.

Työnhaussa auttaa Uudenmaan TE-toimisto. Lähin toimipiste on Espoossa, Upseerinkatu 3 B, 02600 Espoo. TE-toimistojen palvelut ovat maksuttomia.

Kun tiedät, että jäät työttömäksi, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Jos edellytykset täyttyvät, voit saada työttömyysetuutta ilmoittautumispäivästä alkaen siltä ajalta, kun työnhakusi TE-toimistossa on voimassa. 

Apua työnhakuun voi saada myös International House Helsingistä.

Startup Refugees auttaa maahanmuuttajia löytämään työpaikkoja ja tukee heitä myös yrityksen perustamisessa.

Maahanmuuttajat saavat työnhakuun liittyvää neuvontaa myös Luckanilta osoitteessa Saloviuksentie 3, Kauppakeskus Kirsikka.

Mikäli olet alle 30-vuotias, voit saada apua työnhakuun Ohjaamosta osoitteesta Kirkkotallintie 1.

Jos olet kuntalainen ja jos olet ollut työttömänä vähintään 12 kuukautta, kunnan työllisyyspalvelut voivat auttaa ja etsiä palkkatukityömahdollisuuksia Kirkkonummen kunnalla. Sinut palkkaavalla yrityksellä tai yhdistyksellä saattaa olla mahdollisuus työllistämisen kuntatukeen (järjestelytuki). Voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tyollisyys@kirkkonummi.fi.

Verotus

Suomen verotuksesta löydät lisää tietoa täältä: https://infofinland.fi/fi/work-and-enterprise/taxation.

Kirkkonummelaiset asioivat pääkaupunkiseudun verotoimistossa. Sen asiakaspalvelupiste sijaitsee Helsingissä osoitteessa Hämeentie 15, 00500 Helsinki, puhelin: 029 512 000. Voit hoitaa veroasioita myös internetissä. https://vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/

International House Helsingissä on Verohallinnon palvelupiste kansainvälisille asiakkaille. Sieltä voit hakea verokorttia ja saada verotukseen liittyvää neuvontaa. Varaa aika ennakkoon. www.ihhelsinki.fi/

Ongelmat työpaikalla

Jos sinulla on ongelmia työpaikallasi, työolosi ovat huonot, et saa sovittua palkkaa, joudut tekemään liikaa töitä tai sinua on syrjitty tai käytetty hyväksi työssäsi, pyydä apua. Work Help Finland -mobiilisovelluksesta saat 26 kielellä tietoa oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi työntekijänä Suomessa.

Löydät sovelluksesta myös keskeisimmät avun tarjoajat, jos epäilet, että olet joutunut väärin kohdelluksi.

Voit etsiä apua myös ihmiskauppa.fi -sivuston kautta tai ottaa yhteyttä aluehallintoviraston (AVI) työsuojeluun joko sähköisesti, tyosuojelu.etela@avi.fi , tai varaamalla tapaamisajan puhelimitse numerosta 0295 016 610. Työsuojeluviranomaisten puhelinneuvonnan numero on 0295 016 620.

Työperäisestä hyväksikäytöstä löydät lisää tietoa täältä: https://www.riku.fi/erilaisia-rikoksia/tyovoiman-hyvaksikaytto/

Syrjintä ja rasismi on Suomessa kielletty. Niitä kuitenkin esiintyy. Jos epäilet, että sinua on syrjitty työnhaussa tai työpaikalla, yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkosivuilta löytyy myös lomake, jolla voit ilmoittaa, jos olet kokenut tai havainnut syrjintää.

Yrittäminen Kirkkonummella

Jos harkitset yrityksen perustamista, löydät paljon hyödyllistä tietoa Suomi.fi -sivustolta https://www.suomi.fi/company

Kirkkonummen kunnan yrityspalveluista saat tietoa kunnan verkkosivuilta https://www.kirkkonummi.fi/yrittaminen-kirkkonummella tai ottamalla yhteyttä kunnan elinkeinotiimiin yritykset@kirkkonummi.fi

Myös kunnan työllisyyspalvelut tukevat yrittäjiä tukemalla työllistämistä. Voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tyollisyys@kirkkonummi.fi.

Kirkkonummella toimii myös yrittäjien oma yhdistys, Kirkkonummen Yrittäjät, johon liittymällä saat jäsenyrityksille tarkoitettuja palveluita. https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/kirkkonummen-yrittajat/

On myös mahdollista etsiä itselle sopiva yrityskummi. Yrityskummit ovat kokeneita yrittäjiä ja asiantuntijoita, jotka ohjaavat ja tukevat pienyrittäjiä maksutta.