Valitse sivu

THL suosittelee uutta koronan tehosterokotusta

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

 

Milloin tehosteannos annetaan?

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Syksyn koronarokotetehosteen voi ottaa myös influenssarokotuksen yhteydessä. Informoimme syksyn influenssarokotteista tarkemmin myöhemmin. 

Tehosterokotteeksi suositellaan ensisijaisesti varianttirokotteita

Kirkkonummella varianttiräätälöityjä rokotteita on saatavilla 5.10 lähtien. Tehosteannokseksi suositellaan ensisijaisesti varianttiräätälöityjä rokotteita, jotta suojan immunologinen pohja laajenee vakavan taudin suojan paranemisen lisäksi. Vielä ei tiedetä, kuinka hyvin nämä rokotteet ehkäisevät tartuntoja ja vähentävät tartuttavuutta.

 

THL:n aiemmat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat voimassa

  • 60–64-vuotiaille suositellaan neljää rokoteannosta. Katso tarkemmin: Neljäs rokoteannos
  • Perusterveille 18–59-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille suositellaan kolmea rokoteannosta. Katso tarkemmin: Kolmas rokoteannos

 

Ajanvaraus rokotukseen

Koronarokotuksia annetaan toistaiseksi vain ajanvarauksella. Ajan koronarokotuksiin voi varata koronarokotusaika.fi-palvelussa. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voi takaisinsoittopyynnön terveyskeskuksen puhelinpalveluun jättää numeroon 09 296 83401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset. Puhelinpalvelu on valitettavasti ajoittain ruuhkautunut, joten suosittelemme ajanvarausta koronarokotusaika.fi-palvelussa.