Valitse sivu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle päätöksiä, joilla kevennetään koronarajoituksia. Tilojen sulkupäätös ollaan AVI:n mukaan kumoamassa kokonaan, ja sisätiloissa voisi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka.

 Etelä-Suomen aluehallintovirasto on julkaisemassa maanantaina 31.1.2022 päätöksiä, joilla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen tämänhetkisiä koronarajoituksia puretaan ja lievennetään. Kirkkonummen kunta kertoo tarkemmin omista AVI:n päätöksen mukaisista toimistaan kunnan tilojen suhteen AVI:n päätöksen jälkeen maanantaina. Päätökset ovat tulossa voimaan tiistaina 1.2.2022.

Uudenmaan liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulku kumotaan, terveysturvallisuus silti varmistettava

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tulee kumoamaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta kokonaan tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystoimintaan käytettävien tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen. Helmikuun alusta alkaen siis kaikki tähän asti aluehallintoviraston päätöksellä suljettaviksi määrätyt tilat voidaan avata asiakkaille ja yleisölle.

Sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen kokoontumisia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lieventämässä myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevaa kokoontumisrajoitusta. Helmikuun alusta alkaen sisätiloissa voisi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia, jos yleisöllä tai osallistujilla on määritellyt istumapaikat. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voisi järjestää.

Ulkotilojen kokoontumisten yleisömäärää ei tähänkään asti ole rajoitettu aluehallintoviraston määräyksellä. Kokoontumisrajoitukset koskevat mm. teatteri- ja elokuvateatterinäytöksiä, konsertteja, urheiluotteluja, jos niissä on yleisöä, ja muita vastaavia sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia. Päätös on tarkoitus kirjoittaa olemaan voimassa 1.-15.2.2022.

Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat yhä edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia samoilla periaatteilla kuin tähän asti, mutta passia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.