Valitse sivu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan käytön tilojen sulkumääräystä ajalle 25.1.-7.2.2022 nyt voimassa olevan päätöksen päättyessä 24.1.2022.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan
  • ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.
  • Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien äänestys voidaan järjestää muuten suljetuissa tiloissa. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Kirkkonummen kunnan tilojen koronarajoitukset

Kirkkonummen uimahalli on suljettu 7.2.2022 saakka.

Jokirinteen liikuntahalli, Väestösuojan liikuntahalli, koulujen sekä nuorisotilojen liikuntatilat, kuntosalit sekä kaikki kunnan sisäliikuntatilat on suljettu 7.2.2022 saakka.

Edellä mainittuja tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei rajoita myöskään ammattiurheilemista.

Kunnan tiloissa noudatetaan näiden kohderyhmien osalta kunkin tilan voimassa olevia vuoropäätöksiä.

Kirjasto on edelleen avoinna. Yleisötilaisuuksia ei kirjastossa voi järjestää.

Nuorisotilatoimintaa on Fyyrissä sekä Masalan ja Veikkolan nuorisotiloissa. Asiakasmääriä rajoitetaan terveysturvallisuus huomioiden.

Masalan nuorisoteatteri jatkaa toimintaansa rajoitusten mukaan. Nuorisoteatteri tiedottaa toiminnasta asiakkaitaan.

Kansalaisopiston opetus jatkuu etäopetuksena. Kansalaisopisto tiedottaa opetuksesta asiakkaitaan.

Musiikkiopisto ja kuvataidekoulu toimivat normaalisti terveysturvallisuus huomioiden.

AVI:n päätös kokoontumisrajoituksista koskee myös muita kunnan hallinnoimia tiloja, mukaan lukien kunnantalo.

Kirkkonummen koronatilanne

Kirkkonummella on viimeisen viikon aikana tullut ilmi 607 uutta koronavirustartuntaa (21.1.2022). Taudin ilmaantuvuus kahden edellisen viikon aikana on 2896 / 100 000 asukasta. Otetuista näytteistä noin puolet on positiivisia. Tartuntojen kokonaismäärä on 3562.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia arvioidaan ensi viikolla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätös on voimassa 31.1.2022 asti. Ulkotiloissa järjestettävien tilaisuuksien henkilömäärää ei ole rajoitettu aluehallintoviraston päätöksellä.

Kokoontumisrajoitusten jatkoa arvioidaan ensi viikolla alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä ja päätös annettaisiin todennäköisesti ensi viikon perjantaina. Aluehallintovirasto tiedottaa päätöksestä erikseen.