Valitse sivu

HSL tavoittelee vuodelle 2026 seudun yhteistä kaupunkipyöräpalvelua, jossa asiakkaat voivat käyttää kaupunkipyöriä kuntarajoista riippumatta. Uuden palvelun potentiaalia ja ominaisuuksia selvitetään parhaillaan yhdessä 11 kunnan kanssa. Helsingin, Espoon ja Vantaan nykyisten kaupunkipyörien sopimuskaudet ovat päättymässä vuonna 2025.

HSL:n vetämissä tarveselvityksissä ovat Kirkkonummen lisäksi mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Siuntio, Sipoo, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi ja Hyvinkää. Tarveselvityksissä ei oteta kantaa siihen, osallistuvatko kunnat seudulliseen kaupunkipyöräpalveluun.

Kunnilta ei ole vielä odotettu sitoutumista hankintaan, vaan tässä vaiheessa selvitetään palvelun toimintaedellytyksiä, kustannuksia, potentiaalia ja ominaisuuksia seudulla. Kunnat päättävät mahdollisesta osallistumisestaan kaupunkipyöräpalveluun ja sen hankintaan erikseen kesän ja alkusyksyn 2024 aikana. Kilpailutus käynnistetään tämän jälkeen myöhemmin syksyllä 2024.

Katso lisätietoja HSL:n uutisesta: https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/uutinen/2024/03/uuden-kaupunkipyorapalvelun-valmistelu-on-nyt-kaynnissa