Valitse sivu

#Pyöräilytalvi-kampanjaa vietetään 14.–18.11.2022. Kampanja muistuttaa, että pyöräily ei ole talvellakaan mitenkään erikoista tai vaativaa, vaan nopein ja hauskin tapa liikkua! Varsinkin Etelä-Suomen talvet ovat usein melko vähälumisia, joten pyörä on oiva kulkuväline myös talvella. Lumisissakin olosuhteissa pyöräily onnistuu hyvin oikeilla varusteilla.

Länsi-Uudenmaan polkijat jakavat #Pyöräilytalvi-kampanjan kunniaksi pyöränvaloja ja talvipyöräilyinfoa torstaina 17.11. klo 7.30-8.30 Kirkkonummen rautatieaseman ympäristössä. Talvi tulee, pidetään pyörät pyörimässä!

Vinkkejä talvipyöräilyyn:

  •  Alempi rengaspaine renkaissa parantaa hieman pitoa, mutta sitä voi parantaa entisestään valitsemalla talveksi voimakkaammin kuvioidut, leveämmät tai jopa nastalliset renkaat. Erityisesti nastarenkaat tuovat varmuutta ajamiseen.
  • Talviolosuhteissa on tärkeää muistaa rauhallinen ja ennakoiva ajotyyli ja seurata keliolosuhteita. Myös ilman kiirettä onnettomuusriski pienenee huomattavasti, joten varaa matkoihin tarpeeksi aikaa.
  • Pyörää kannattaa muistaa öljytä säännöllisesti. Säilytä pyörää sisätiloissa tai vähintään katoksessa, jos mahdollista.
  • Talvipyöräilyssä korostuu pyörän kunto ja hämärän aikaan on tärkeä käyttää etu- ja takavaloja.

 

Lisätietoja #Pyöräilytalvi-kampanjasta: https://pyorailytalvi.fi/