Valitse sivu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lieventää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia. Huomisesta 8.2. alkaen sisällä voi järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia. 51–500 henkilön tilaisuuksiin voi ottaa enintään puolet enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää ilman tilan kapasiteettiin nähden suhteellista osallistujamäärää. Uuden päätöksen myötä yleisöllä ei tarvitse enää olla istumapaikkoja tilaisuuksissa. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole tähänkään asti rajoitettu aluehallintoviraston päätöksillä.

8.2.2022 voimaan tulevat kokoontumisrajoitukset ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin uusimman esityksen mukaisia. Epidemiatilanne on alueella edelleen tasaantumassa, mutta sairaanhoitopiirin lausunnon ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösharkinnan mukaan välttämättömäksi arvioidaan yhä suurten, yli 500 henkilön tilaisuuksien kieltäminen sisätiloissa. Päätös on tällä hetkellä voimassa 22.2.2022 asti, mutta rajoitusta voidaan asiantuntijaharkinnan perusteella keventää uudella päätöksellä jo sitä ennen, jos epidemiatilanne etenee suotuisasti.

Terveysturvallisuus on huomioitava edelleen tilojen käytössä

Koko Etelä-Suomen alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston päätös, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki velvoitteesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle 7.2.2022 jatkopäätöksen, joka on voimassa 8.2.–22.2.2022.

Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia. Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä: kyseeseen voi tulla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu, ilmanvaihdon tehostaminen tai kävijöiden tulon porrastaminen.

AVI:n määräys koskee esimerkiksi liikuntatiloja, kauppoja, kirjastoja ja museoita henkilömäärästä riippuen.