Valitse sivu

Yle on järjestänyt Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanja on alkanut ja se jatkuu 14.6.2023 klo 20 asti. 

Osallistu kampanjaan

Lähde mukaan kampanjaan yksin, kaksi tai porukalla. Vie roskapussit sekajätteeseen, ja merkitse keräämäsi roskapussien määrä yle.fi/miljoonaroskapussia -verkkosivuille sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty.

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, se voi olla esimerkiksi kaupan 25 litran muovikassi tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään. Roskapussit voi tarvittaessa jättää kunnan roskiksen viereen. Ilmoitatko vielä asiasta kunnossapitoon osoitteeseen kunnossapito@kirkkonummi.fi, jotta tietävät tehostaa tyhjennyksiä. Iso kiitos!

Haasta ystäväsi mukaan!

Kampanja näkyy Ylen eri kanavilla ja ohjelmissa koko kampanjan ajan. Yle TV1:ssä nähdään kampanjan päätöslähetys 14.6. klo 20.00–20.30. Kampanjan suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Ylen Päivitys 24.4.2023:

Roskapussien kirjaaminen vaatii tunnistautumisen

Miljoona roskapussia -kampanjan roskalaskuri on nyt avattu yle.fi/miljoonaroskapussia ja väärinkäytösten aiheuttamat virheet on korjattu. Estääkseen väärinkäytökset jatkossa, Yle on joutunut laittamaan roskapussien kirjaamisen tunnistautumisen taakse.

Roskien ilmoittajan on siis ensin luotava itselleen Yle Tunnus, jotta roskapussien määrän voi ilmoittaa laskuriin. Ohjeet Yle Tunnuksen luomiseen löytyvät täältä: https://yle.fi/aihe/yle-tunnus. Jos laskurin käytöstä on kysyttävää, lähetä viesti osoitteeseen miljoonaroskapussia@yle.fi

Vaatimus tunnistautumisesta saattaa vähentää joidenkin ihmisten intoa roskalaskurin käyttöön. Ei kuitenkaan anneta periksi! Tärkeintä on, että roskia kerätään ympäristöstä.

Yle Mixin tekemä video roskien keräämisestä. (noin 10 min.) https://areena.yle.fi/1-65668524