Valitse sivu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kannustaa kaikkia, joille suositellaan koronarokotteen talven tehosteannosta, ottamaan rokotuksen mahdollisimman pian. Talven tehosterokote suojaa ikääntyneitä ja muita riskiryhmäläisiä vakavalta koronataudilta ja kuoleman riskiltä. Myös influenssarokotus kannattaa ottaa samaan aikaan. Rokotus vähentää influenssasta johtuvia jälkitauteja, kuolemia sekä riskiä joutua sairaalaan tai laitoshoitoon. 

Suositellut rokoteannokset sekä koronan että influenssan osalta kannattaa käydä hakemassa ennen joulua, jos mahdollista. Moni tapaa jouluna läheisiään, joten olisi hyvä, että suoja olisi muodostunut ennen sitä.

Koronan ja influenssan riskiryhmät lähes samat

THL suosittelee koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.   

Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai koronan sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on mahdollisesti sairastanut koronan tai altistunut virukselle. 

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja 65 vuotta täyttäneet, vakavalle influenssalle alttiit tietyn sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat, raskaana olevat sekä 6 kk–6-vuotiaat lapset. Lisäksi maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon ammattilaiset ja asepalveluksen aloittavat. 

Ajanvaraus

Rokotusaikoja on saatavissa vielä tälle vuodelle, ja tammikuulle rokotusaikoja on tulossa lisää.

Ajanvaraus influenssarokotukseen suositellaan tehtävän ensisijaisesti sähköisesti, www.kirkkonummi.fi/eterveys  Palvelu vaatii tunnistautumisen.

Vaihtoehtoisesti voit varata ajan soittamalla terveyskeskuksen palvelunumeroon, klo 8–15.30 välisenä aikana, p. 09-29683401.

Koronan tehosterokotteen voi saada ajanvarauksellisen influenssarokotuksen yhteydessä.

Alle 7-vuotiaat lapset rokotetaan neuvolan toimesta. Varaathan rokotusajan neuvoloiden ajanvarausnumeroista. Lasten aikoja ei valitettavasti pysty varaamaan sähköisesti.

Jos varaat aikaa ainoastaan koronarokotukseen, tee se koronarokotusaika.fi-palvelussa. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voi takaisinsoittopyynnön terveyskeskuksen puhelinpalveluun jättää numeroon 09 296 83401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset. 

Kunnantalon rokotuspiste suljetaan vuoden vaihteessa

Kunnantalon rokotuspiste suljetaan vuoden vaihteessa. Jatkossa rokotukset hoidetaan Hyvinvointikeskuksessa.