Valitse sivu

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta kokoontui keskiviikkona 14.6. ja päätti vuoden 2023 kulttuurin tunnustuspalkinnon saajista. Tunnustuspalkinnon saajat julkistetaan ja tunnustuspalkinnot jaetaan Kirkkonummi-päivillä lauantaina 26.8.2023. Lisäksi lautakunta myönsi avustuksia paikallisille liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoyhdistyksille.  
 

Avustukset liikuntayhdistyksille 

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta myönsi paikallisten liikuntayhdistysten toiminta-avustuksena lähes 74 000 euroa 30:lle liikuntayhdistykselle.  
  
Tämän lisäksi lautakunta myönsi kohdeavustuksia liikuntayhdistysten tapahtumiin ja muihin erityishankkeisiin. 
 
Kohdeavustusta liikuntapaikan perustamiseen tai perusparannukseen myönnettiin Linlon Veneilijät ry:lle, Sundsbergin Kartanonrannan asukasyhdistys ry:lle sekä Veikkolan Tennis ry:lle.  
 
Tapahtuman toteuttamiseen tarkoitettua kohdeavustusta myönnettiin puolestaan Kirkkonummen Urheilijat ry:lle, Kyrkslätt Skytteförening r.f.:lle sekä Lynx ry:lle. 
 
Tarkemmat tiedot ja summat löytyvät kokousasiakirjoista.

Nuorisopalveluiden kohdeavustukset (3/2023)

Paikallisten nuorisoyhdistysten kohdeavustuksena Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta myönsi Boback FBK nuoriso-osastolle 990 euroa, Veikkolan Eräveikot ja Haltiat ry:lle 368 euroa, Järsö ungdomsförening r.f.:lle 1004 euroa ja Kirkkonummen Metsänkävijät ry:lle 275 euroa.

Kulttuuripalveluiden järjestöavustukset

Kulttuuripalveluiden järjestöavustusten osalta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti painottaa lasten ja nuorten kulttuuritoimintaa sekä paikallisen kulttuuritoiminnan kehittämistä.

Lautakunta myönsi yleisavustusta yhteensä 58 500 euroa 18:lle paikalliselle kulttuurijärjestölle.  
 
Yleisavustuksen lisäksi lautakunta myönsi kohdeavustuksia sekä rekisteröidyille yhdistyksille että rekisteröimättömille ryhmille – rekisteröidyille yhdistyksille yhteensä 9 000 euroa ja rekisteröimättömille ryhmille yhteensä 3000 euroa.  
 
Listat ja tarkemmat tiedot myönnetyistä avustuksista löytyvät kokousasiakirjoista. 

Kulttuurin tunnustuspalkinnon saajat – tiedon julkistaminen Kirkkonummi-päivillä elokuussa 2023

Kokouksen lopuksi Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti vuoden 2023 kulttuurin tunnustuspalkinnon saajista.

Palkinnon myöntämisperusteena on innostava paikallinen kulttuuritoiminta Kirkkonummella. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää erikseen saapuneiden ehdotusten perusteella tunnustuksen jakamisesta yhdelle tai useammalle henkilölle tai järjestölle rahapalkintona tai lasimitalin muodossa. Tunnustuspalkintoehdotusten jättämisaika päättyi 31.3.2023.

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti, että vuoden 2023 määrärahasta myönnetään 500 euron suuruinen palkinto ja lasimitali yhdelle ehdotetuista henkilöistä. Toiselle ehdotetuista henkilöistä myönnetään 250 euron suuruinen tunnustuspalkinto ja lasimitali. Lisäksi tämän henkilön edustamalle yhdistykselle myönnetään 250 euron suuruinen tunnustuspalkinto. 
Tunnustuspalkinnon saajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kirkkonummi-päivillä lauantaina 26.8.2023.

Muita kokouksessa käsiteltyjä aiheita olivat muun muassa:

  • Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.10.2023 alkaen 
  • Paikallisten liikuntayhdistysten vuoden 2022 liikuntamäärärahojen avustustilitysten hyväksyminen 
  • Kulttuuripalveluiden järjestöavustukset 2022, avustusten käyttötilitykset 
  • Sivistysjohtajan ajankohtaiset asiat 

Lisätietoja: 

Lautakunnan puheenjohtaja Kari Virtanen, puh. 040 570 7873   
Esittelijä, sivistysjohtaja Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 040 528 4959  
 
Kokousasiakirjat 
Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta