Valitse sivu

Kesä tulee ja aurinko paistaa – miltä tuntuisi nauttia kesästä työmatkalla? Pyörä on siihen mitä parhain väline. Pyörällä voit nauttia kesän tuoksuista ja raittiista ilmasta sekä samalla ottaa omaa aikaa itsellesi ennen ja jälkeen työpäivän. Pyöräily on hyötyliikuntaa ja parantaa myös hyvinvointiasi. Se on samalla ympäristöteko.

Pyöräilyviikolla tiistaina 9.5. vietetään Pyörällä töihin –teemapäivää

Pyörän yhdistäminen osaksi joukkoliikennematkaa on hyvä vaihtoehto aloittaa pyöräily, jos pyörämatka tuntuu liian pitkältä töihin asti. Kynnys pyöräilyn aloittamiseen pienenee ja se on hyvä tapa lisätä aktiviteettia päivään.

Kirkkonummella on hyvät mahdollisuudet yhdistää pyöräily osaksi työmatkaa jättämällä pyörä liityntäpysäköintipaikalle ja jatkamalla matkaa bussilla tai junalla. Kirkkonummella on kaikissa joukkoliikenteen solmupisteissä tarjolla ilmaisia liityntäpysäköintipaikkoja pyörille.

Hermaisenpuiston pyöräpysäköinnistä sujuvat bussiyhteydet keskeisellä sijainnilla

Hermaisenpuiston 40 pyöräpaikkaa sijaitsee joukkoliikenteen solmukohdassa Kirkkonummentien ja Vanha Rantatien risteyksessä. Korkeatasoiset runkolukittavat liityntäpyöräpaikat ovat katettuja ja valaistuja. Kirkkotallintien pysäkeiltä pääset sujuvasti bussilla Matinkylän suuntaan ja eri puolille kuntaa.

Lisäksi seuraavilta linja-autopysäkeiltä löydät pyöräpysäköintipaikkoja:

  • Sundsbergintiellä Masalan kirjaston bussipysäkit
  • Sundsbergintiellä Sundetin Puistotien risteyksessä
  • Sarvvikinportissa Länsiväylän ja Sarvvikin puistotien liittymässä
  • Veikkolan keskustassa, Eerikinkartanontien pysäköintialue Turuntien ja Vuorenmäen koulun välillä

Kirkkonummen asemilla hyvät mahdollisuudet  pyöräpysäköintiin

Kirkkonummella voit pyöräillä mille tahansa asemalle ja nousta junan kyytiin. Kaikilta neljältä asemalta löydät runkolukittavia pyöräpaikkoja:

  • Kirkkonummi
  • Tolsa
  • Jorvas
  • Masala

Jorvaksen asema perusparannettiin vuonna 2021 ja Tolsan asema 2015. Asemien runkolukittavat pyöräpaikat sijaitsevat laiturien lähellä lyhyen kävelymatkan päässä. Myös Masalassa on molemmin puolin rataa pysäköintipaikkoja. Kirkkonummen asemalla pyöräpaikat ovat matkakeskuksen ja aseman vieressä sekä radan eteläpuolella alikulkutunnelin vieressä.

Voit tarkistaa pyöräpysäköintipaikkojen tarkat sijainnit kartalla ja paikkamäärät HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/matkustaminen/liityntapysakointi

Kirkkonummen turvallisen ja kestävän liikkumisen työryhmä kannustaa pyöräilyviikolla kuntalaisia testaamaan pyöräpysäköintipaikkoja työ-, opiskelu- tai vapaa-ajan matkoilla. Ota hyödyt irti planeetan parhaasta kulkuneuvosta. Päästötön, äänetön, nopea ja terveellinen pyöräily – tulevaisuuden liikennemuoto.

Lisätietoja:

Pyöräilyviikosta: https://pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/

Työmatkaliikkumisesta: https://liikkuvatyoelama.fi/tyonantajalle/tyomatkaliikkuminen/