Valitse sivu

Yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen toisen asteen koulutukseen on ajalla 20.2.2024 – 19.3.2024. Hakulomake täytetään verkossa Opintopolku.fi -palvelussa.

Millainen on sinun koulutuspolkusi?

Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville nuorille ja sen jo päättäneille hakijoille, joilta vielä puuttuu ammatillinen tutkinto, lukion oppimäärän suoritus tai korkeakoulututkinto.

Koulutusmahdollisuuksia on useita ja voit samalla hakulomakkeella hakea

  • lukioon
  • ammatilliseen perustutkintokoulutukseen
  • tutkintoon valmentavaan koulutukseen (TUVA)
  • kansanopistojen Opistovuosi oppivelvollisille -koulutukseen
  • vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen
  • työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

Apua on aina tarjolla

Lisätietoa hakemisesta saat peruskoulusi oppilaanohjaajalta, Ohjaamo Kirkkonummesta tai Kirkkonummen kunnan oppivelvollisuudesta vastaavalta erityisasiantuntijalta.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.2024 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa 27.6.2024 mennessä.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Voit hakeutua koulutukseen ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Lisätietoa tästä saat opoltasi, Ohjaamo Kirkkonummesta, Kirkkonummen kunnan oppivelvollisuuskoordinaattorilta tai suoraan oppilaitoksista.

Laajennettu toisen asteen opintoihin liittyvä oppivelvollisuus koskee niitä nuoria, jotka päättävät perusopetuksen tai ovat päättäneet sen 1.1.2021 jälkeen. Oppivelvollisuuslain (10 §) mukaan jokaisella perusopetuksen päättävällä sekä ilman opiskelupaikkaa olevalla nuorella on yhteishaussa hakeutumisvelvollisuus.

Haku: Opintopolku.fi -palvelu

Tietoa laajennetusta oppivelvollisuudesta

Ohjaamo Kirkkonummi