Valitse sivu

Novavaxin koronarokote Nuvaxovid on käytettävissä HUS-alueen kunnissa vko 10 alkaen. Koska rokotteen haluavia joko mRNA-rokotteen vasta-aiheen tai muun syyn takia on vähän, annetaan Novavaxin rokotetta keskitetysti vain tietyissä toimipisteissä. Kirkkonummelaisilla on mahdollisuus saada Nuvaxovid-koronarokotetta Espoon Iso Omenan rokotuspisteeltä.

Rokotetta suositellaan henkilölle, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. 

Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta. Suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. Kolmas annos annetaan jollain muulla rokotteella 3–4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Nuvaxovid-rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muuten kuin poikkeustapauksissa.

Rokotetta ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille. Jos rokotteen käyttöä joudutaan priorisoimaan, suurin tarve rokotteelle on täysin rokottamattomilla, 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla. 

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Rokote sopii myös raskaana oleville ja imettäville.

 

Jos haluat Nuvaxovid-rokotteen:

Varaa aika Espoon rokotuspisteelle jättämällä soittopyyntö numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18).

 

THL: Usein kysyttyä Novavaxin rokotteesta